Wednesday, December 24, 2008

Smirnă &Tămaia şi aromaterapia

Tămaia are un rol important in aromaterapie, avand un puternic efect de relaxare. Se spune că inhalarea fumului de tămaie ajută la limpezirea minţii, substanţa fiind folosită frecvent pentru rugăciuni şi meditaţie. Tămaia ajută şi la eliminarea problemelor legate de stres, care ne afectează din ce in ce mai mult in aceste zile. O baie fierbinte, cu cateva picături de ulei extras din tămaie, ajută la relaxarea intregului corp. De asemenea, masajul cu ulei esenţial de tămaie, pe faţă şi gat, are un rol important pentru infrumuseţarea pielii, fiind recomandat in special persoanelor cu ten matur.
Cu uleiurile pe bază de tămaie putem trata acneea şi chiar mici arsuri. In general, in componenţa acestor uleiuri intră şi extracte de citrice, eucalipt, lavandă, trandafir, lemn de sandal, vetiver sau paciuli.
Extractul de tămaie se foloseşte, de asemenea, in industria parfumurilor, datorită calităţii sale de se evapora incet.



Uleiul esenţial de smirnă are un efect puternic de relaxare asupra corpului, dar poate fi folosit cu succes şi in tratarea multor probme ale pielii: eczeme, dermatite, sau chiar răni uşoare, precum şi pentru indepărtarea infecţiilor fungice ca “piciorul atletului”. In industria parfumurilor şi a uleiurilor aromatice, smirna se foloseşte frecvent in amestec cu coriandru, chiparos, tămaie, extract de muşcată, ienupăr şi paciuli.

Tămaia şi smirna sunt apreciate din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile lor deosebite. In prezent, ele ocupă un loc important in lumea aromaterapiei. In ciuda “varstei” inaintate, aceste substanţe unice au incă un impact puternic in viaţa noastră fizică şi spirituală.

Tuesday, December 23, 2008

Daca stranuti inseamna ca te gandesti la sex

Atunci când unei persoane îi vine să strănute, aceasta se gândeşte la sex. Cel puţin aşa susţin câţiva medici britanici, care au şi o explicaţie.
“Vina” ar purta-o sistemul nervos autonom, care coordonează şi bătăile inimii. “În acest sistem, semnalele o iau razna uneori, nu mai sunt coordonate cum trebuie şi atunci când o persoană se gândeşte la sex, îi vine să strănute”, spune unul dintre medici.

Sursa: Libertatea