Wednesday, December 6, 2017

Bradul de Crăciun Vs Crizele de Astm

Bradul de Crăciun Vs Crizele de Astm


Bradul de Crăciun ar putea creşte riscul declanşării crizelor de astm. Mit sau realitate? Iată întrebarea pe care şi-o pun în această perioadă a anului mulţi bolnavi suferind de acestă afecţiune.Reprezentanta Consiliului Naţional de Astm din Australia, Kristine Whorlow, subliniază faptul că polenul şi praful reprezintă doi triggeri binecunoscuţi ai crizelor de astm. "Mulţi nu îşi dau seama de faptul că şi anumiţi copaci produc cantităţi crescute de polen iar polenul poate reprezenta un trigger pentru anumite episoade febrile sau crize de astm" a subliniat Kristine Whorlow.

Astfel, bradul de Crăciun le poate produce neplăceri persoanelor care suferă de astm, din cauza particulelor de praf, polen sau mucegai care se depun pe crengi. Pentru cei care aleg să împodobească un brad de Crăciun natural, riscurile sunt mai mari, întrucât pe crengile brazilor naturali se găsesc foarte multe particule de praf şi polen care, în cele mai multe cazuri nu se văd cu ochiul liber
Şi brazii artificiali acumulează praf, şi uneori, chiar şi mucegai. De aceea, specialiştii recomandă celor care optează pentru un brad artificial de Crăciun, să îl aspire foarte bine, împreună cu podoabele de brad, înainte de a-l împodobi. Se recomandă ca acest proces să fie efectuat în aer liber şi nu în încăperi închise.
De asemenea, medicii recomadă le persoanelor care suferă de astm să aibă mereu cu ele medicamentele prescrise de doctor, indiferent că se află la o petrecere sau în vizită la rude.



Şi lumările parfumate, care au devenit un cadou des oferit de sărbători, pot provoca probleme de sănătate celor bolnavi de astm.





Recomandari :



No comments:

Post a Comment